Uncategorized

Ovo verovatno niste očekivali – Evo jedne činjenice za početak, koja glasi ovako:

Koliko god dobro i kvalitetno održavali vaš automobil, kvarovi su idalje mogući!

Zbog ovoga je važno da bilo da ste krenuli na duži ili kraći put, imate sve od bezbednosne opreme sa sobom. Tu se ubrajaju sajla za vuču, reflektujući prsluk i trougao.

Ako se desi kvar u toku vožnje

Bitno je da ostanete smireni i pribrani, na taj način ćete razumno moći da donosite odluke o tome kako na najbezbedniji i najlakši način da se sklonite sa puta.

Obratite pažnju na druge vozače, takođe na one mrtve uglove koje niko ne voli, pogotovo ako se nalazite u levoj traci auto-puta.

Pokušajte da se sklonite što više u stranu kako ostala vozila ne bi morala da vas zaobilaze.

Pre nego što napustite vozilo

Potrudite se da sebe zajedno sa vašim vozilom označite što bolje moguće, tako ćete omogućiti i drugim vozilima da vas vide na vreme.

Uključite sve pokazivače pravca, to je prvi znak kojim obaveštavate ostale učesnike da nešto nije u redu.

Obavezno obucite reflektujući prsluk dok ste još u kolima, često se desi da vozači stradaju jer ostanu neprimećeni, bilo da je želja da pomognu nekom drugom ili sami imaju probleme. (Mali dodatak: Ukoliko napušta više od jednog čoveka vozilo, svi do jednog bi trebalo da imaju prsluk)

Sada kada ste napolju

Treba da postavite sigurnosni trougao, to vam je već sve poznato. Obavezno ga je postaviti bar 50 metara iza vašeg automobila ako ste na auto-putu, dok bi u gradskoj vožnji 10-15 metara bilo sasvim dovoljno.

Možete otvoriti vašu haubu. To je mali trik gde ostalim učesnicima dodatno dajete do znanja da nešto nije u redu sa vašim vozilom.

Ako vam je pukla neka od guma

NI SLUČAJNO nemojte pristupiti menjaju gume dok se potpuno ne pomerite sa kolovozne trake, odnosno dok ne budete bezbedno zaustavljeni.

Koliko znate o šlepanju?

Verovatno znate da je po zakonu obavezno da imate sajlu za vuču, ali da vas podsetimo da je šlepanje na auto-putu  z a b r a nj e n o.

Stoga morate imati neki vid sigurnosti, mora da postoji neko rešenje za taj problem, mi verujemo da vi možete razumno odlučiti kako ćete ga rešiti.

Ukoliko niste član naše pomoći na putu:

Biće vam potrebni memorisani brojevi ostalih šlep službi u telefonu, iskreno se nadamo da nećete zvati dok su na pauzi, pa da će odmah podići slušalicu na vaš poziv.

Dok zovete za pomoć na putu, nemojte stajati na sred puta bez obzira što ste propisno označili vaše vozilo.

Nakon što sačekate vaših 4 sata dok dođu da vas odšlepaju, usreći će vas činjenica da ćete debelo platiti cenu za šlepanje po kilometru do najbližeg servisa, koji ćete takođe platiti.. pa šta ste vi mislili? Ni kod babe nema džabe..

ili možda ima?

Ako budete želeli da uštedite novac… mada ko to želi… ali ajde…

Mi vam nudimo da postanete naš član za samo 990 dinara godišnje. Za taj uloženi novac, dobijate:

1x šlepanje do 60km

1x popravka na licu mesta

1x prevoz 2 putnika

1x hotelski smeštaj plaćen

1x pravni savet

I ono najbitnije, mirnu savest 🙂