Uncategorized

Zamislite ovaj prelepi scenario:

Putovanje u Grčku – Dolazi leto, sve više je sunčanih i vedrih dana, bez trunke oblaka, kroz prozor kafića posmatrate mnoštvo ljudi u parku sa svojom decom kako šetaju, dobacuju se loptom, igraju se sa psom.. izledaju veoma srećno i na njihovim licima se ne prepoznaje nikakva zabrinutost.

Razmišljate malo o svom životu i ubrzo dolazite do ideje da iskoristite to prelepo vreme koje vam je pruženo. Ne ide vam se baš u šetnju parkom, ali razgledate koja aktivnost bi bila idealna za vas. U torbi pronalazite flajer koji vam je utrpan juče dok ste pešačili trgom, na kome piše:

SMEŠTAJ GRČKA ZA MALE PARE

Pošto jelte nemate šta pametnije da radite čekajući da vam stigne naručena kafa, odlučejete da pročitate šta je u ponudi.. „Uhmm ovo ne igleda loše, da, da.. ma za ove pare ovo je vrh, i sobe su odlične.“ Pozivate broj i saznajete da je sve onako kako je napisano i da se mesta već popunjavaju.

Totalno uzbuđeni, brzo ste obavestili vašeg partnera o ponudi, a nakon toga i grupu najboljih prijatelja, koji su ujedno i planirali da ove godine idu baš do Grčke na more. Svi ste jako oduševljeni i zadovoljno pozivate ponovo broj sa flajera, zakazujete i spuštate slušalicu.. Ruke vam se znoje i ne možete da verujete da se sve desilo toliko lako. Ispijate kafu na brzaka i vraćate se na posao jer je pauza gotova.

Odmor može da počne…

Nedelju dana kasnije, i dalje uzbuđeni, u dogovoru sa dobrodušnim šefom uzimate godišnji odmor koji kreće od sutra. Ne možete da dočekate da se završi smena da stignete kući i da započnu pripreme za letovanje. Stigli ste kući, ne uzimate ništa za jelo, već odmah pravite spisak stvari koje su vam neophodne.

Sutradan ste ustali, putovanje je za dva dana, spremni ste za šoping. Na putu do tržnog centra, proveravate sa prijateljima kakvo će vreme biti na tom mestu kada budete tamo.. Ubrzo saznajete da će baš tih dana biti najlepše moguće vreme, takoreći savršeno.

Kreće kupovina, pare se ne štede, kupujete sve što vam je potrebno, pa i više od toga. Vraćate se i već razmišljate koju ćete novu hranu probati i šta ćete sve posetiti.

Dan putovanja

Naspavali ste se i ustali ranije, odvezli ste auto do perionice da bude čist i spreman za put. U povratku svraćate u prodavnicu za hladne napitke i nešto slatko. To je to. Sigurni ste da ste sve sa spiska spakovali u kofere, unosite ih u gepek, i kreće zabava.- Putovanje u Grčku!

Toliko ste se za ovo spremali i čekali, da ste sigurni da ništa ne sme poći po zlu.

Vreme vam jako brzo prolazi, slušate omiljenu muziku, zajedno pevate, snimate storije, zatim ste odmorili i ručali u finom restoranu pored glavnog puta, nastavljate dalje, zastajete na pumpu da sipate gorivo, prelazite prvu granicu, tu je druženje i dalje, sve ide po planu, približavate se granici Grčke i razmišljate da li da se zaustavite negde da večerate.. ali ipak se odlučujete da nastavite put, pa da u Grčkoj negde svratite na klopu.

Putovanje u Grčku se završava…ili ipak ne?

Ušli ste u Grčku, prošli ste granicu bez poteškoća, sve više se radujete vašem odmoru, prolazite pored restorana koji vam se nije svideo kako izgleda: „Prvi sledeći koji bude, tu ćemo jesti“.

Nakon 20 kilometara, svi čujete čudan zvuk motora vašeg auta, minut kasnije odjednom čujete da je nešto puklo kod vas na autu, auto se zatim sam gasi i polako usporava, a pošto ne postoje poesebna mesta za parkiranje pored kolovoza, vi ste prinuđeni da se zaustavite na sporijoj, desnoj traci. „Šta je ovo sad!? Pa na tehničkkom je sve bilo u redu!! JAOOO“

Šta sad?

Noć je, slabo je prometno, izlazite iz auta da vidite šta se desilo, da se nije nešto otkačilo. Ne zapažate ništa čudno, ali auto i dalje ne uspeva da se upali. Parkirani na sred puta, 700km od kuće, gladni, umorni, nemate koga da pozovete, van civilizacije, krećete da paničite i da razmišljate o rešenju. Pokušavate da stopirate, ali niko od drugih vozila ne želi da vas šlepa toliko, i oni putuju na svoje odmore.

Shvatate da nema drugog rešenja nego da pozovete lokalnu šlep službu, duboko ste razočarani ali se ipak nadate da će sve biti okej. Nakon što saznajete da će vam šlepanje i popravka koštati koliko i cela vaša ušteđedvina spremnjena za odmor, kreće hvatanje za glavu i bes, udarate rukama o krov auta. Počinje da bude hladno, drugi sat kako čekate šlep službu, još uvek ništa niste jeli, svi ste isfrustrirani, bezvoljni i nervozni: „Nikad više neću da putujem!!“ Dva sata kasnije stiže vaša šlep služba i vaše putovanje je potpuno uništeno.

Da li ipak ima rešenja?

Ehh taman će nam ostati para da platimo gorivo nazad… Maa bar smo se provozali ako ništa… Uvek možemo da skoknemo do jezera … Da smo se bar setili da uzmemo neku karticu od onih što nude godišnje usluge… Ko nudi? Kakve usluge?… Ma neka firma – AMC se zove valjda, nudi neke pakete ako ti stane auto pa da prođeš jeftinije… Aaaa daa, znam za njih, da imaju nešto, a i ko je očekivao da će se baš nama desiti ovo… A jebiga kad smo baksuzi, nikad ne reci nikad… Sad ću proveriti na Home Page-u njihovog sajta šta konkretno nude, evo slušaj…

…Mogli smo uzeti ovaj EVROPA STANDARD Paket… Piše da je super za ljude koji putuju u Evropi, i baš je povoljan, vidiš, za 3490 dinara godišnje šta se sve dobija… Šta?..

EVROPA STANDARD Paket sadrži:

1x šlepanje do 300e (cela Evropa)

1x šlep iz Evrope do kuće

1x hotelski smeštaj plaćen (do 60e po osobi)

1x prevoz putnika do Srbije

1x šlepanje do 60km (Srbija)

1x popravka na licu mesta (Srbija)

1x prevoz svih putnika (Srbija)

1x hotelski smeštaj plaćen (Srbija)

1x pravni savet

…A vidiš, ima i ovaj malo bolji paket, piše premium, slušaj šta on ima za 4990 dinara godišnje… Da čujem?

EVROPA PREMIJUM Paket sadrži:

2x šlepanje do 400e (cela Evropa)

2x šlep iz Evrope do kuće

2x hotelski smeštaj plaćen (do 70e po osobi)

2x prevoz putnika do Srbije

2x šlepanje neograničena km (Srbija)

2x popravka na licu mesta (Srbija)

2x prevoz svih putnika (Srbija)

2x hotelski smeštaj plaćen (Srbija)

2x pravni savet

… Brate oba su dobra, moramo da uzmemo neki obavezno, kako se ne setismo pre puta jaooo… Daj odma da pozovemo da uzmemo neki, vidiš ima popust ako uzmeš paket onlajn, a traje godinu dana… Ajde, ja zovem… Vidiš i ovo nisam znao hmmm, AMC je najbolja služba za pomoć na putu u Srbiji… Stvarno?… Daaa, slušaj ovo:

„AMC Srbija je Vaš pouzdani partner na točkovima jer ćemo u roku od 30-60 minuta biti sa Vama, na bilo kojoj tački Srbije i Evrope da se nalazite! Ako Vam se vozilo pokvari, ostanete bez goriva ili desi saobraćajna nezgoda, u najkraćem vremenskom roku ćemo se stvoriti ispred Vas, odšlepati pokvareno vozilo, smestiti Vas u hotel i dostaviti ključeve gde god da prebivate u tom trenutku! U slučaju potrebe naplate štete osiguravajućem društvu prilikom saobraćajne nezgode – pružamo Vam stručnu pomoć i pravno savetovanje.“

… Strava brate.

Tako da sada znate lekciju, uz AMC Srbiju, Vaše Putovanje u Grčku može da počne!