Novo na putevima
Veliki broj ljudi u našoj državi ima problema sa rđom na limariji zbog automobila koji je star dosta godina, pa čak i decenija. To je veomačest problem na većini starijih automobila. Šta uraditi i na koji način rešiti problem ili raditi određene stvari radi preventive.
Cilj je rešiti se rđe i sprečite dalju koroziju. Pojavljuje se na limariji, najčešće strada pod automobila, rub, a takođe i na pragovima. To sudelovi automobila koji su najčešće izloženi vremenskim neprilikama, kao što su kiša, oluja, sneg, a i so koja se posipa po ulici zimi. Iakone padne sneg Vaše vozilo ima rizik širenje i pojava rđe. Korozija se najviše pojavljuje kada je vlaga što prouzrokuje magla.
Logično da što je noviji automobil, ima manje šanse za ove probleme, ne samo jer je auto mlađi, već uglavnom novji modeli automobilaimaju pocinkovanu limariju, koja je mnogo manje rizična za rđu. Čak mnogi proizvođači sad daju i granciju, neki čak i preko 12 godina.
Ovi problem ne utiču samo na estetiku nego i na samu konstrukciju vozila. Iz tog razloga sledi nekoliko saveta za rešavanje ovogproblema:
pre svega trebalo bi detaljno očistiti površinu na vozilu od rđe brusilicom, čeličnom četkom i šmirgl papira sve dok dobro neuradite
ako dođe do potrebe nepravilnosti ispunite gitom.
  • pre nanošenja osnovne boje , potrebno je sve detaljno očistiti, a ostatak naravno zaštiti novinama i sl
  • da bi što bolje bilo odrađeno potrebno potrebno je osnovnu boju, a takođe i boju karoserije da naneste u spreju
  • obe boje potrebno je nanositi vise puta, a između svakog nanošenja osnovne boje potrebno bi bilo površinu dobro išmirglati

OBAVEZNO MORATE DA BUDETE OPREZNI I DA NOSITE RUKAVICE I NAOČARE, A TAKOĐE DA PREKIJETE NOS I USTA!
Tokom zime više faktora koji utiču protiv vašeg vozila. Sitni kamenčići i šljunak koji se nasipavaju protiv proklizavanja stvaraju sitna oštećenja na karoseriji, a kad na takav oštećeni metal dodđe i voda, sneg i so stvoreni su idealni uslovi za rđu na Vašem vozilu.

 

OBEZBEDITE VAŠE VOZILO PAKETOM POMOĆI NA PUTU TOKOM ZIME, KADA SE DOGAĐAJU NAJVEĆE NEPRIJATNOSTI TOKOM VOŽNJE, POPROMOTIVNIM CENAMA !!!!!! https://amcsrbija.rs/paketi/
0800/021-024